tato

tato | ta to ty to tu tato? ta ne?

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
bratkur
aký cyklista také víťazstvo
 
Alt

sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 22.5.2021 09:37

@tato:
Co ti jezisko nedoniesol bicykel aj ked si si ho velmi zelal a preto teraz nenavidis toho najlepsieho a najpopularnejsieho, co tu mame? Ale na to su ine institucie a nie gulas.


| 22.5.2021 09:37

Gramatika slabsia, zmysel prispevku este viac. Mozno sa skus zamysliet, ako funguje taktika v cyklistike - dobreho jazdca nenechaju ist sopredu sameho, neznamy to skusat moze. Pri viactydnovych zavodoch celkovy vitaz nemusi ani raz vyhrat etapu. Niektori bojuju o najkratsi cas, ini o body za premie - kazdy musi mat inu taktiku. Jedine, kde ako tak vidiet vykon jednotlivca je casovka jednotlivcov. Ale aj tu mozu obetovat vykon, aby mal dost energie na nasledujuce etapy. Ale to holt planuju ludia, ktori si vidia dalej od nosa.
Nie som fanusik ziadneho profesionalneho sportovca.


theory
theory | 22.5.2021 09:39

Heh, tato, vyzerá to s tebou na dlhodobejší problém :)

Prečo ťa to začalo teraz zrazu tak trápiť, že sa snažíš deň čo deň šíriť medzi nami ovcami túto osvetu, aby sa nám oči otvorili, aký priemerný a bezcenný jazdec Peter je.

To už naozaj musí byť niečo osobné. Ušla ti frajerka s nejakým iným cyklistom a Sagan je zosobnenie tvojho "spravodlivého" hnevu?

Je to nejaký komplex, že si sa nepresadil v miestnom cyklo-oddiele?

Už ti dávno všetci vysvetlili všetkými možnými argumentmi, že nemáš pravdu.

No a ja neverím, že si až taký blbý.

Čo ťa teda ženie, že denne tu balancuješ na hrane toho, že tvoje príspevky sú osobné útoky na inú osobu (Sagan), nepodložené a nepravdivé tvrdenia... koleduješ si o ban, ale aj tak to denne robíš...

kvitujem tú zanietenosť, ale kiežby si ju využil na niečo zmysluplnejšie...


tato
tato | 22.5.2021 10:15

pre theory: Takže napísať PRAVDU a otvoriť oči mediálne ohlupovaným ovečkám nazývaš osobný útok za nepravdivé a nepodložené tvrdenia?
Rád by si PRAVDU umlčal?, no to sme sa dopracovali.
Ano, šírim osvetu, lebo miliony ovečiek a obmedzení novinári vidia ciele etáp iba vo veľkých mestách , v rovinatých bulvároch, a tam prichádzajú do cieľa na čele pelotonu priemerní cyklisti. Ovečky a novinári nie sú v cieli náročných etáp mimo veľkých miest. A roky rokúce takto prezentujú realitu a za roky rokúce realitu úplne pokrivili. Ovečky tak považujú priemerov za najlepších a skutočných najlepších cyklistov ani nepoznajú. Lebo novinári uvedú v palcových titulkoch sa trapkovi v hromadnom špurte venujú 10x viac, než skutočným makačom. Makači skončia na druhom, treťom ... 12. mieste a novinári sa im vôbec nevenujú, a ovečky ich mená nepoznajú.
No dosť bolo osvety, choď ma nabonzovať za krivé obvinenie Sagana, ako sa na správneho uvedomelého ovčana nestrpiaceho kritiku patrí.


Alt
Alt | 22.5.2021 10:22

Pravdu mas v prvom komentari. Sagan je dlhodobo najlepsie plateny cyklista na svete. Mozes s tym mat problem, ale nikoho to nezaujima.


Lodovik
Lodovik | 22.5.2021 10:22

No fakt, tato odhaluja zakulisne hry, ktorymi tajna cyklisticka loza ovlada svet prostrednictvom udelovania zelenych dresov. Az sa bojim o jeho bezpecnost, ked takto odhaluje ich konspiracie.

#allfortato


tato
tato | 22.5.2021 10:22

pre: sarmantna teplaren
Nie že nenávidím najlepšieho, neznášam, ak z priemera robia najlepšieho.


tato
tato | 22.5.2021 10:34

pre: 09:37
S poslednou vetou viac-menej súhlasím :)
S prvou vetou, no vieš, v diskusiách , vtípkoch a tak sa gramatika, slovosled nie vždy 100% dodržuje :)
V prostriedku opisuješ ako to je, nuž hej, priemeri NIKDY nevyhrávajú Grand Tours a tí najlepší ani nemusia vyhrať nejakú etapu, ale ak vyhrajú, tak sú to náročné etapy.


tato
tato | 22.5.2021 10:40

pre: alt
Neprimerané nespravodlivé zárobky sú v tomto svete všade a teda aj v profesionálnom športe. Ako si si ale všimol, napádam niečo iné, čo v športe nemá byť, a ani v komerčnom tak okaté , že z priemera mediálne robia špičku.


Len tak
Len tak | 22.5.2021 10:49

Tato, a bol to lakeť na Cavendisha alebo nie ?


theory
theory | 22.5.2021 10:50

vieš, my sme ti tu mnohí dali linky aj na zahraničné weby, aj na špecializované cyklo portály, kde naozaj nesedia ľudia, čo o cyklistike nič nevedia, ani nemajú dôvod nejakého Slováka zbytočne glorifikova5, fakt nie

dali sme ti aj linky na celosvetové historické rebríčky, kde sa podľa špeciálneho kľúča bodujú všetky top 3 výsledky cyklistov za celú históriu (a rozhodne tam neplatí, že 1 víťazstvo, "ľahkej" rovinatej etape má toľko bodov, ako celkové víťazstvo na GT, naopak, ak ide o ľahšie preteky, tak počet bodov za víťazstvo je výrazne nižší a pod.)

v tom rebríčku (za celú históriu) je Sagan na 19. mieste a má stále šancu dostať sa do top 10

až za ním sú Froome, Contador, Nibali...

ty si zamrzol v predstave, že na Grand Tour je úloha každého jazdca skončiť čo najlepšie v celkovom poradí

a na základe tohto chybného a nesprávneho predpokladu vyvodzuješ závery, že Sagan je priemerný

ignoruješ všetky ostatné preteky (klasiky, týždňové preteky, majstrovstvá sveta) a si zafixovaný na Grand Tour

porovnávaš neporovnateľné (cyklistika s maratónom) a ignoruješ, že cyklistika je tímový šport a tím, ktorý cyklistu zamestnáva a platí, mu dáva úlohy, ktoré má plniť

Sagan nedostáva úlohy zamerať sa na celkový čas na Grand Tour

Keby takúto úlohu od tímu (zamestnávateľa) dostal, dostal by aj za úlohu pripraviť sa na to, t.j. výrazne schudnúť a zamerať tréning na kopce

ale on takú úlohu nemá, len ty ju od neho nezmyselne požaduješ

on má úlohu byť rýchly v šprinte a ignorovať celkové poradie

preto váži o 20-30 kg viac, ako tí vrchári, ktorí sú podľa teba najlepší cyklisti na svete

skús si zobrať bicykel, nájdi si nejaký kopec a stopni si čas zdola hore, potom si vezmi batoh s 12 fľašami minerálky (1,5l) a skús ten istý kopec ešte raz...

Možno pochopíš, v čom sú tie minútové rozdiely.

Sagan robí presne to, čo sa od neho očakáva a dotiahol to do prvej 20 v celej histórii cyklistiky.

Ale inak je to zábava s tebou komunikovať, tiež sa občas doma nudím. A nie, neplánujem ťa nahlasovať. Ja nie.


Len tak
Len tak | 22.5.2021 10:51

... a že z priemera mediálne robia špičku...

Veď to robíš aj ty... z pomerne nezaujímavého priemerného diskutéra si sa mediálne prepracoval na exemplárneho pablba.


Mifan Nocaný
Mifan Nocaný | 22.5.2021 12:10

"J" vymenil za "T" :-D


register
register | 22.5.2021 12:56

Toto je aka fasa diskusia. Vdaka tato za otvorenie oci. Beee. Konecne som to vsetko pochopil! Beee.
Tato bud taky dobry a prezrad, kto je lepsi bezec - Usain Bolt alebo Eliud Kipchoge?
Predpokladam ze piznas len Bolta. Kipchoge je drzitel rekordneho casu v maratone. Najkrajsie na tom je to, ze Sagan je tu ekvivalentom Bolta a ti vrchari su "Kipchogeovia" ... Beee, ty ovca :)


fabcde
fabcde | 22.5.2021 13:46

Milý tato, je mi trápne aj za teba. Šport neznášam a fanúšikovanie obzvlášť a Sagan aj Vlhová sú mi ukradnutí. Ale toľko ešte viem, že maratón a šprint sú rôzne disciplíny pre rôznych športovcov a preto sú aj zvlášť vyhodnocované. A viem aj to, že v pelotóne je výrazne menší odpor vzduchu a aj napriek tomu stále niekto (aj Sagan) sa pokúša o únik. A ak je Sagan taký lúzer, prečo ho proste niekto lepší nepredbehne a nevyfúkne mu prachy?


madafaka
madafaka | 22.5.2021 14:52

preco najlepsi cyklista bernal na obrazku nevie vyhrat aj lahke etapy? Miminalme s minutovymi naskokmi. Zeby nebol az taky dobry ako ho opisuje odbornik "tato"?


madafaka
madafaka | 22.5.2021 15:04

cyklisticky odbornik "Tato" si mysli, ze najlespi cyklista je topka vo vsetkych cyklistickych disciplinach. Casy eddyho MErckxa su davno za nami, v cyklistickom praveku takyto zjav mohol fungovat, ze vsade kde sa postavil, tak vyhral. Dnes? Bud si vyberes jednu oblast, v ktorej chces byt najlepsi, nemas sancu vyhrat vsade. Chces vyhrat kopce? potrebujes vahu okolo 65 kil, ale nemas vdaka tomu vykony na urovni 1500-2000W aby si vyhral na rovine. Mas silu ako byk aby si vyhraval sprinty na rovine, ale s vahou ides hore a v kopcoch ta vaha brzdi. Takze univerzalny cyklista, ako si predstavuje "tato" neexistuje. Pre neho je cyklistika len jazda do kopca.


salamoon
salamoon | 22.5.2021 15:17

tato - skoc za lekarom, lebo takyto mindrak ta raz zabije...


vsetkovklude
vsetkovklude | 22.5.2021 15:25

Alebo z kopca :)


zmazany
zmazany | 22.5.2021 15:28

ved ho nechajte :) proste zavidi, lebo jeho ubohy pateticky zivot nestoji za nic a tak zavidi aktualne najznamejsiemu Slovakovi jeho uspech a to sa predsa neodpusta :)

kazdopadne uspech dosiahol, jeho trollizmus vas vsetkych vyprovokoval napisat mu (dokonca aj mna), takze ma isto krajsi den :)


madafaka
madafaka | 22.5.2021 15:33

podla mna najlepsi cyklista by mohol byt najlepsi casovkar. Casovkar ide kazdy za svoje, ziaden domestik mu nepomoze. Bernal, Froome aj ini vitazi na grand tour vedia vyhravat casovky, ale grand tours o tom nie su. Ale casovkarske esa su ini tempari, tam by najlepsimi cyklistami boli Tony Martin alebo Rohan Dennis. Ak by kazda etapa sa isla na casovku, tak GT su nezaujimave a divacky neatraktivne.


register
register | 22.5.2021 17:22

Podla mna tatovi ukradli bicykel ked sa ozieral v krcme :)
Madafaka - aj pri casovkach velmi zalezi od profilu trate. Potom su specialisti na casovky, no maju problem vyhrat ako rovinate tak aj horske etapy.
Je to ako s autami - taka octavia je lepsia na ceste ako nissan patrol, ale v terene je lepsi ten patrol (ak neberieme do uvahy firemne octavie)


theory
theory | 22.5.2021 17:33

"najlepší" cyklista by mohol byť najlepší časovkár za predpokladu, že časovka je jediná disciplína, ktorá sa jazdí

potom by každý, čo chce vyhrávať, trénoval časovku - upravil by podľa toho váhu, prípravu, typ tréningu, posed na časovkárskom špeciáli a pod.

až potom by sme mohli hľadať niečo ako "najlepší"

lenže takto to nefunguje, disciplíny sú rôzne a každý trénuje inak

zbytočne bude 90kg šprintér skúšať poraziť v horách 65 kg vrchára...

ale znova, keby existovala iba disciplína "do vrchu", aj ten 90kg by držal váhu na 65 - a až potom by sme mohli testovať, kto z nich je rýchlejší

nič také ako "najlepší" cyklista neexistuje

dá sa spraviť bodové hodnotenie na základe náročnosti jednotlivých pretekov a z toho spraviť hodnotenie v čase, ktorý cyklista prevyšuje výsledkami iných

a tam je Sagan v top 20 celej histórii, s reálnom šancou dostať sa do top 10 (väčšinou sú pred ním dávno nejazdiaci jazdci)


Daniel
Daniel | 22.5.2021 18:32

Je neuveriteľné, koľko ľudí sa tu stavia do role otvárača očí. V jednom okamihu sa im otvoria obzory všehomíra a pocítia nutkanie zachraňovať "hlúpe ovce" tohoto sveta. A pritom sú ešte bezvýznamnejší, ako ktokoľvek iný. Tato, tvoje fóbie sú ľuďom ukradnuté.


tato
tato | 22.5.2021 19:06

pre: theory Daj link , kde Sagan vyhral alebo bol medzi prvými na nejakej Grand Tour. Že sú rôzne cyklistiky ako aj MS? Ano, ale Grand Tour je ďaleko viac ako nejaké MS. Cyklistika, to je vprvom rade cestná a z cestných to sú vprvom rade rôzne „Okolo ...“ a na vrchole všetkých Okolo sú Grand Tours ako Okolo Francúzska, Talianska. Španielska. Tam sa celkovo umiestňujú na prvých priečkach naozajstní najlepší cyklisti. Sagan nikdy, Sagan tam končí v prostriedku ako priemer. Ano, v cyklistike sú aj tímy a taktika ale raz darmo, vyhrať alebo byť medzi najlepšími záleží vprvom rade na cyklistovi. A ak je niekto priemer, ani tím, ani taktika mu popredné miesto nevydláždia. A že Sagan plní iné úlohy? Nuž áno, ked nemá na hlavnú úlohu byť prvý/popredný vo výstupe na 100poschodový mrakodrap, tak vyhráva také, že kto prvý dobehne na prvé či druhé poschodie. Tam na 1. a 2. poschodí je aj najviac divákov a novinárov a tým mediálny ohlup splnený ... A ovčania tak vedia (lebo médiá masívne spomenú) meno toho, čo dobehol ako prvý na 1. a 2. poschodie, ale ovčania nevedia (lebo médiá nespomenú) meno druhého, tretieho .... desiateho , čo dobehli na poschodie 100. No a hlavne ovčania nevedia a médiá nespomenú , ako nakoniec skončil ten, čo bol prvý na 1. a 2.poschodí. A preto to hovorím ja – skončil ako priemer a preto je PRIEMER.


| 22.5.2021 20:45

Tato, ty asi uznávaš bežcov iba maratoncov a šprintér je posera, ktorý dokáže bežať iba 10 sekund, nie 2 hodiny...


theory
theory | 22.5.2021 21:47

tato,

pozri, ak je pre teba super cyklista len ten, kto je schopný vyhrať Grand Tour, tak ok, beriem, je to tvoj názor a tvoja preferencia

tak prosím nechaj priestor aj zvyšku sveta, aby mal svoj názor

to, že sa ti viac páči štýl alá Bernal predsa nemusíš dokumentovať neustálym zhadzovaním úspechov iného cyklistu, ktorý na celkové poradie nemá záujem jazdiť

ty netušíš, ako by obstál v porovnaní s nimi, keby o to mal on a jeho tím záujem... keby schudol na 60kg,keby trénoval výlučne kopce

preto tvoje útoky na neho vyzerajú naozaj ako tvoj osobný problém

Sagan, jeho tím ani jeho fanúšikovia (väčšina) nemajú záujem, aby obetoval svoj aktuálny štýl jazdy pre vidinu celkového poradia na GT

baví nás tak, ako jazdí teraz

a nemáme pritom potrebu ukazovať na to, že napr. Remco nedokáže jazdiť gravel, že Remco sa bojí v zjazdoch a že je teda priemerný cyklista

kašli na to, pochopili sme, že máš na oltáriku celkové poradie

tvoje príspevky sú však neustále o zosmiešňovaní Sagana, o tom, že ostatní sú ovce, že médiá klamú...

ten najviac zaujatý si tu ale ty


vsetkovklude
vsetkovklude | 22.5.2021 22:02

Mňa len zaráža, že ak experti na cyklistiku, odborná obec aj široká cyklo verejnosť vidí a tvrdí, že Sagan je v užšej svetovej špičke, tak sa nájde niekto ako tato, čo si ide spoko opačné tvrdenie. Ja by som sa pozastavil nad sebou samým, lebo áno názor môžeš mať. Rovnako ti ale všetci vôkol môžu povedať, že jest bardzo chujowy ;)


Luqi
Luqi | 23.5.2021 17:51

Tato, myslíš, že niekto priemerný môže vyhrať PR alebo ToF?


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader