tato

tato | ta to ty to tu tato? ta ne?

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
bratkur
Príspevok 131008
 
perez
perez | 26.6.2021 11:32

Tato, boli sme zvedavi, ci sa dnes ukazes. Nesklamal si. Ale velkeho uspechu v zachranovani Slovenska sa tu nedockas.
Keby malo Slovensko trebars pilota sutaziaceho v F1, a keby mal take uspechy, ze z casu na cas by vyhral nejaku Velku cenu, co si myslis, ako by sa mu venovali slovenske media? Ako sprievodny jav by bolo v oblasti sportu na Slovensku viac spominana samotna F1. Aj bezny Slovak by sa tomu trochu viac rozumel. Ale hlavne, garantujem ti, ze v kazdej sportovej sekcii by si o nom nasiel zmienku. A to aj vtedy, ak by sa nikdy nestal celkovym vitazom. To totiz plati o akomkolvek sporte, kde by sa nejaky Slovak presadil tak, ze je v nom celosvetovo viditelny a ze by dosiahol nejake uspechy. Nehovoriac o pripade, ak by v tom sporte patril medzi najlepsie platenych, teda aj najlepsie hodnotenych vo svojej kategorii.
Takze smola, Tato. Vsetci vidime, ze ta Sagan serie, ale ser na to
:)


tato
tato | 26.6.2021 11:42

perez, som rád, že som ťa nesklamal :)


Daniel
Daniel | 26.6.2021 12:02

Tato -> Ešte by sa k tomu hodila reakcia, ako keď Blaha tresol po podobnej odpovedi do mikrofónu a nútene sa "usmial".


vsetkovklude
vsetkovklude | 26.6.2021 12:05

Tato, vravím si don't feed the troll, ale nedá mi, zaujíma ma tvoj pohľad na tohtoročný úspech Petry Vlhovej, veď predsa nezískala, žiadny malý glóbus, "iba" veľký...tzn. nie je najlepšia v žiadnej disciplíne, iba vo všetkých dokopy odjazdila najviac jázd?


Daniel
Daniel | 26.6.2021 15:19

Tiež mi napadlo, že často celé tými pracujú pre víťazstvo jedného ich člena a ak by nelikvidovali úniky, či naopak nebrzdili pelotón, aby nedostihli únik, tak veľa víťazstiev či získanie žltého trička by dopadlo úplne inak. Takže veľa víťazov žltých dresov to dokazali iba po odmakaní celého týmu pre ten cieľ. Ale zelené tričko je pre aktivitu jednotlivca, čo mi príde ako náročnejšie.


perez
perez | 26.6.2021 16:35

Tato, ked sa sam zaradis medzi chudakov a spravas sa ako chudak, vsetci cakaju, ze sa znova tak zachovas. Nesklamal si. Stale ostavas chudakom. A kedze si na to este aj hrdy, tak si to uzivaj. Ako mesiacik na hnoji. Ja toho nie som fanusikom, cize dalsie tvoje vylevy uz ignorujem


pherkard
pherkard | 26.6.2021 16:42

Vitam ta tato.
Tesim sa na tvoje prispevky. Nie pre ich obsah, ale preto, ze si precvicim mozog logickym argumentovanim ich nespravnosti a taktiez zabavou pri citani prispevkov tu spoludiskutujucich. Tak nas prosimta nesklam, a kazdy den aspon jeden.


Lodovik
Lodovik | 26.6.2021 16:56

Toto je nahodou vcelku trefne. Alebo nie? Co si pamatam TdF z casov pred Saganom, zelene tricko nikto neriesil, resp. skoro nikto ani nevedel, co tie farby znamenaju.


trombon
trombon | 26.6.2021 18:34

prekvapenie, celkom vydarena satyra, ale aj tak si myslim, ze Sagan ti lezi v zaludku nevedno preco a ze mas problem s chapanim


trombon
trombon | 26.6.2021 18:34

satira


Valiant
Valiant | 26.6.2021 19:40

Satyra je manželka Satyra :-)


Pozorovateľ
Pozorovateľ | 26.6.2021 19:42

Neviem či to náhodou nebude tým, že o zelené bojuje Slovák. Čo ty na to tato?


Daniel
Daniel | 26.6.2021 21:21

Nepochop -> V tomto s tebou výnimočne súhlasím, ale aby si tomu porozumel, poviem ti príčinu - peniaze. A určite primárne nie tie pre športovcov.


Daniel
Daniel | 26.6.2021 21:23

Ale aby si tomu fakt porozumel, príčinu, prečo existuje vrcholový šport. Aby nedošlo k omylu. ;)


Nathanael
Nathanael | 27.6.2021 07:29

Nepochop, Daniel: vrcholový šport existuje presne preto, prečo existujú filmové štúdiá, kiná, divadlá, koncertné sály, filharmónie, orchestre, kníhkupectvá, knižnice... nič z toho nepotrebuje jednotlivec, aby prežil. A všetko to v nejakej podobe existuje už od nepamäti... aj tí Gréci mali Olympijské hry a Rimania gladiátorské zápasy a rytieri rytierske turnaje... Takže asi to nejakým spôsobom potrebuje na svoje prežitie ľudstvo ako také :)


pherkard
pherkard | 27.6.2021 08:21

Clovek je tvor stadovity (uvidime co z nas urobia dalsie lockdowny) a tak jednak sa potrebuje zaclenit do stada a dvak nejak v nom vynikat. Zaclenienie do stada - rodina, kamarati, fanusikovia futbalu v HOrnej Dolnej ktori sa po zapase pobiju z fanusikmi z Dolnej Hornej.
Vynikanie v stade - to je problem a vela ludi ho tazko dosahuje aj, nazvyme to na miestnej urovni a tak sa zosobnuju s inymi vynikajucimi, ludmi "hrdinami" a toto zosobnenie im dava pocit vynimocnosti.
Skoda je len, ze za tie tisice rokov co existuje "sport" (myslim tym od rvotnopospolnej spolocnosti) - len minimum ludi ma za hrdinov objavitlov, vedcov, odvaznych ludi co zachranuju zivoty a skor fandi 22 simulantom postavajucim na travniku a obcas kopnuim do lopty.


Daniel
Daniel | 27.6.2021 14:32

Nathanael -> Rozumej, mne nevadi vrcholový šport, ako taký. Ak sa chcu športovci merať vo svojich výkonoch, ok. Len komercia a biznis to pokrivili tak brutálnym spôsobom, že jeden


Daniel
Daniel | 27.6.2021 14:37

.. športovec môže zarábať milióny ročne. V porovnaní s bežným človekom, ktorý sa zoderie prácou a pritom nikdy také peniaze neuvidí, je to minimálne na zamyslenie.


pherkard
pherkard | 27.6.2021 15:15

Daniel - kde dopyt prevysuje ponuku - ceny rastu.
Napr herci (hollyud) - niekolko milionov za jeden fil ci diel serialu. Lockdown, kina zavrete a odrazu ich zarobky o radovo nizsie. Samozrejme, hladaju sa chodnicky ako t dostat na povodnu uroven.
Ked nebidu fanusikova kupovat, tricka, ciapky sale atd svojich klubov, nebudu peniazky v klube => znizenie platov. So simply.


Daniel
Daniel | 27.6.2021 20:54

pherkard -> Veď jasne. Špirála je už roztočená.


tato
tato | 28.6.2021 10:53

Pherkard - súhlasím, drvivá väčšina plebsu je stádo - teda priemeri a podpriemeri a rozumejú akurát kopaniu do lopty a krúteniu do pedálov a tam nachádzajú svojich "hrdinov". Inému nerozumia a tak pre nich hrdinovia nie sú vedci , technici, objavitelia, záchrancovia životov.

Lodovik - ano pred Saganom si človek všímal Tour tak ako má, všímal si najmä ašpirantov na celkové víťazstvo . U nás Grand Tours však neboli veľmi propagované, za socializmu tu samozrejme boli propagované Preteky Mieru a ináč žilo sa iba hokejom a futbalom a tým, čo momentálne "letelo" , posledne ako Moravca, Martikán, Kuzminová. Cyklistov sme nemali a ked prišiel Sagan, nuž bol šouman ale pre mňa nikdy nebol veľký cyklista, pretože v Grand Tours je slabý v kopcoch , čo je kľúčové.

nepochop -to že Sagan skončil v nejakej etape slabo nič neznamená z celkovej Tour, pravda ak nestratí príliš veľa času. Problém so Saganom je ale v tom, že Sagan končí ako priemer po celej Tour, lebo je podpriemerný v kopcoch a tie sú kľúčové, aby cyklista bol v Tour na popredných miestach.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader