tato

tato | ta to ty to tu tato? ta ne?

bratkur
vyhráš voľby a môžeš všetko
 
moses
moses | 1.11.2022 08:05

Admin Ta asi chcel uchranit pred Tvojou vlastnou trapnostou. Zial, neuspesne.


Prcko
Prcko | 1.11.2022 08:15

Zdá sa mi to alebo som to tu už videl? A vie mi to aj niekto vysvetliť? Je to nejaký náznak autora že mu na starej škodovečke dali pokutu?


Daniel
Daniel | 1.11.2022 08:19

Tak tato, ako je s tými ostanými dokladmi, ktoré podľa teba nikto nepotrebuje, keď podľa vlastného uváženia má a vie všetko, čo tie doklady majú potvrdzovať? Stále si myslíš, že si majiteľom pravdy, a že takáto bezdokladová anarchia by bola lepšia?


sarmantna teplaren

Gargamel
Gargamel | 1.11.2022 08:41

tato - viem, že to bude trošku podrazácke, ale vysvetlíš mi (radšej hneď do bodov):
1. čo má spoločné STK a to, ako kto jazdí?
2. Prípadne, podľa teba, je nejaký rozdiel medzi vodičským preukazom a kartičkami z STK?
3. To, že ako "fungujú" STK u nás je známe, ale byť úplne bez STK je teda ok? Snažím sa trošku z rána aj tú logiku pohľadať.
4. A potom úplne otázka na záver: Ako by to malo vyzerať podľa teba?


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 1.11.2022 08:42

gargamel, nieeeeee! si nepochopil pointu. necakaj odpovede.


Gargamel
Gargamel | 1.11.2022 08:52

ST - nooo, s tatom bola veľmi zaujímavá, dokonca obohacujúca diskusia ohľadom tepelných čerpadiel a iných alternatív. Neviem, či tam nebol aj rekord v dĺžke diskusie (?).
A teraz bez irónie - od tých, čo tam prispievali a veľmi jednoducho vysvetľovali (linkovali) problematiku, nie len pre tata, tak som sa aj niečo doučil. A to na guláši teda často nie je. ;)
Ktovie, čo sa z tohto vykľuje, v takto sychravý deň :D

A ak nepochopím tatovu pointu, tak som práveže ešte ok, však? Však? ;)


Eamileann
Eamileann | 1.11.2022 09:13

Bojím sa, že rekord padol tu:
https://jojojo.gulas.sme.sk/145533/pre-eamileanna.html
Každopádne, Tato je neškodný hlupáčik v porovnaní s Jojojom...


shredder
shredder | 1.11.2022 09:14

Som zvedavý na tatovu odpoveď na tvoje otázky Gargamel. Veľká škoda, že pôvodný príspevok admin zmazal.

Tá diskusia k tepelným čerpadlám je pamätná, samé perly ducha. Z toho by sa dala napísať kniha :D


pherkard
pherkard | 1.11.2022 09:19

Nevie niekto, prosim, sem dat link na tu diskusiu o tepelnych cerpadlach? Alebo aspon kto zavesil obrazok?


pherkard
pherkard | 1.11.2022 09:20

Netewba, uz som nasiel, idem citat


AP

AP
AP | 1.11.2022 09:26

Čerpadlo o pár desiatok komentárov vedie.


mj
mj | 1.11.2022 09:43

Tatulko bude pre teba velmi velkym prekvapenim, ze vsetko co si vymenoval ze mozes, v realite nemozes ?


Gargamel
Gargamel | 1.11.2022 09:50

shredder - tak hádam aj tu je začiatok niečoho pekného :)

Eamileann - nebudem vyvracať porovnanie tých dvoch osobností, ale v čom je Jojojo nebezpečný (škodný)? Podľa môjho skromného názoru je to veľmi jednoduchá a osamelá bytosť, s nižšou inteligenciou, bez kognitívnych schopností, nefunkčného kritického myslenia (je to jedna nádoba s inteligenciou) a s nulovou empatiou. Príliš veľa rokov prežil v časoch, keď na takých ako on bol "rovnaký ohodnocovací meter" ako na skutočných odborníkov, šikovných a inteligentných ľudí. Teraz má nastavené zrkadlo a tak iba "kope nožičkami" (naozaj toto je iba obrazne, postihnutie nie je cieľom humoru). No a "nasledovať" ho môžu iba rovnaké existencie, alebo bytosti dokonca s ešte slabšou "ľudskou výbavou". Toľko stručný rozbor :)


Nathanael
Nathanael | 1.11.2022 11:32

IMHO tatovi ide o to, aby za bezohľadnú jazdu neboli len pokuty, ale rozno zhabanie vozidla. A aby okrem toho pokutu za chýbajúce doklady (TK, EK) platil iba ten, u koho následná kontrola preukáže nespôsobilosť vozidla. Ak nepreukáže, má nasledovať pochvala za vzornú starostluvosť o vozidlo. Inými slovami má sa to vymeniť - do áut sa majú inštalovať systény, ktoré budú vyhodnocovať štýl jazdy a automaticky dávať podnety za pirušenie predpisov. A naopak - kontroly technickej spôsobilosti a emisií majú byť len občas.


Nathanael
Nathanael | 1.11.2022 11:34

Sorry za preklepy... rovno... systémy... porušenie...


AP
AP | 1.11.2022 11:38

No ale to by sme za chvíľu tie zhabané autá nemali kam dávať. Nehovoriac o kamiónoch. Takže asi by bolo treba nejaké iné nastavenie proti bezohľadnej jazde. Praktickejšie by mi prišlo zhabanie vodičáku, tým pádom agresívny blbec môže mať auto leda v garáži. A keby ním predsa len jazdil, potom zhabanie.


Nathanael
Nathanael | 1.11.2022 11:40

AP: Zhabané by sa mohli rozdávať ako súčasť tej pochvaly :)


Eamileann
Eamileann | 1.11.2022 14:22

@Gargamel
"v čom je Jojojo nebezpečný (škodný)?"
> Veľmi jednoducho, je to morálna žumpa presvedčená o relativite hodnôt tvrdiaca, že všetko sú len mocenské hry a Rusko má preto právo robiť, čo robí. Je mimoriadne vyskillovaný v technikách trollenia (ak sa človek nechá vodiť za nos, tak Ťa povodí od praveku po apokalypsu s tým, že o všetkom povie nejaké klamstvo väčšinou v súlade s ruskou propagandou a zásadne sa k ničomu nebude vracať, ak mu nedáš príležitosť hodiť tam iné klamstvo v rámci slovíčkarenia). Vôbec nie je blbý, naopak, má veľmi dobre naštudované čokoľvek, čo aspoň pocitovo vrhá zlý tieň na USA a vie to veľmi dobre pospájať a použiť, musíš si extrémne veľa vecí naštudovať, aby si mu vedel oponovať a aby si mu vedel oponovať v tom, v čom klame a v čom zavádza. Keby Rusi prišli znovu okupovať nás, nielen že by kolaboroval, on by aktívne bojoval proti tým, čo nekolaborujú... Tu na guláši je jeho dosah minimálny, tie konverzácie číta zakaždým 10-15 ľudí a všetci ho už poznajú a vedia, čo je zač, ale na takom Twitteri alebo FB by jeho dosah bol oveľa väčší a ja neverím, že sa angažuje iba na guláši... Je to jen z najhorších typov ľudí, aký poznám: zákerný troll, ktorého tisíce civilných obetí vrátane detí a mestá zrovnané si zemou vôbec nevyrušujú, lebo "aj NATO v Srbsku malo collateral damage a ruských vojakov očividne zomriera viac než Ukrajinských civilistov"; a je veľa naozaj jednoduchších, ktorých by svojim na prvý pohľad presvedčivým prejavom mohol pri absencii kritických názorov strhnúť do svojho sveta, slovenské alternatívne médiá vytvárajú veľmi úspešne alternatívny vesmír, v ktorom je všetko naopak a ak sa doň dostaneš, správy zvonku sa k Tebe nemusia už nikdy dostať. Dôsledkom je, že viac než 50% Slovákov nemá úplne jasno v tom, kto je v tom konflikte agresor a kto obeť, ak priamo nepodporujú Rusko, najviac z celej únie, a veľa politikov v tom týchto pomýlencov udržujú zo sebeckých pohnútok...

Tl;dr áno, Jojojo veľmi jednoznačne porušuje zákony Slovenskej republiky a ešte aj sťažuje na cenzúru a diktatúru, pričom podporuje a bráni práve tých politikov, ktorý majú ku diktatúre najbližšie... A na inom portále než Guláši má určite reálny dosah a tím y pácha na spoločnosti škody, ktoré sa budú naprávať desaťročia...


tato
tato | 1.11.2022 14:28

Gargamel, Nathanael to zhruba vysvetlil. Vďaka Nathanael.
Ak sa za prekročenie rýchlosti neodstavuje auto, tak nech sa neodstavuje auto ak nemá STK. Alebo naopak.
Daniel, vodičáky, hm, sú načo? Aby mal vodič lajstro a nedodržoval pravidlá? Čo robia poliši? Pramálo stopujú vodičov za rýchlu a arogantnú jazdu. Väčšinou stopujú a kontrolujú, či máš vidičák a STK a ešte či nie je alkohol.
Gargamel:
1. čo má spoločné STK a to, ako kto jazdí?
Je to v nadpise – Máš STK a môžeš všetko
2. Prípadne, podľa teba, je nejaký rozdiel medzi vodičským preukazom a kartičkami z STK?
Ani nie.
3. To, že ako "fungujú" STK u nás je známe, ale byť úplne bez STK je teda ok? Snažím sa trošku z rána aj tú logiku pohľadať.
Drvivá väčšina sa o auto stará či by bola či nebola STK. STK sú nepotrebné. Navyše nemerajú hlučnosť. A ak by merali, aj tak by každý prešiel a tuningáci po STK by vymieňali schválený tichý za rúru.
4. A potom úplne otázka na záver: Ako by to malo vyzerať podľa teba?

P.S. admin ma nasral. Ak by bol aspoň trocha inteligent, tak v diskusii upozorní čo sa mu nepáči a nie že na drzovku zmaže.


Daniel
Daniel | 1.11.2022 15:54

tato | 1.11.2022 14:28 -> OMFG! Zakaždým zabudnem, aký si neskutočne pomylený. Choď žiť do džungle, tam žiadne doklady nebudeš potrebovať a ani tiger si od teba nebude pýtať povolenie, či ťa môže zožrať.


Gargamel
Gargamel | 1.11.2022 18:05

Eamileann - v podstate takmer so všetkým súhlasím, až na toto: "musíš si extrémne veľa vecí naštudovať, aby si mu vedel oponovať". On totižto má problém aj so základnou logikou, o ktorú sa stačí pri jeho "argumentácii oprieť". To, že niekto dáma kvantitu neznamená, že je to aj kvalita. Väčšinou sú to vyvrátiteľné veci už priamo z jeho zdrojov... A ak by sa jeho štýl náramne podobal s "taktikou" Hlavných správ, tak to asi nebude náhoda ;)

tato - naozaj si mi chýbal, bez irónie. Čítal som to a prichytil som sa s úsmevom na tvári. Daniel to zhrnul veľmi trefne a vecne (a zbytočne slušne). :)
Ale mám čas, tak sa ti povenujem:
Nathanael zhrnul teda tvoj "pohľad na svet" v tejto téme? Najrpv som to bral ako good irony, ale keďže sa k tomu hlásiš, wow. Prekonal si zas niečo, čo som myslel, že u teba je naozaj už aj tak dosť nízko nastavené. Áno, narážam na logiku ;)
0. "Pramálo stopujú vodičov za rýchlu a arogantnú jazdu. Väčšinou stopujú a kontrolujú, či máš vidičák a STK a ešte či nie je alkohol." - vieš dať k tomu "pramálo" aj čísla, resp. celkovo, ako si k tomuto záveru došiel? Subjektívny pohľad? U nás, subjektívne, 90% z kontrol merajú rýchlosť (v obci, mimo obce) a len fakt zriedka vidieť nejaké odstavovanie vozidiel ku kontrole.
1. opäť tu niečo nesedí. Ak máš STK nemusíš mať vodičák? Resp. môžeš jazdiť bez dodržiavania predpisov (nie len rýchlosti)? Alebo si len uplakaný neúspešný účastník STK kontroly?
2. očakával som takúto odpoveď na tento nezmysel. Takže vyplýva z toho, že by si navrhoval, aby sa mohlo jazdiť aj bez vodičáku? (bez STK by ti nevadilo, to je jasné)
3. "STK sú nepotrebné." - takže by sme sa spoliehali na to, že sa tá drvivá väčšina bude o autá starať? A čo tá menšina, tú budeme tolerovať? Napr. kvôli tomu, že mu odpadne koleso, zlyhajú brzdy,... ...a následne zabije niekoho kvôli stavu vozidla, tak sa prídeme za tatom opýtať, či by sa dalo tomu zabrániť nejakou kontrolou? (STK nie je len o emisiách, aj keď, ako som spomínal, nie som stotožnený s kvalitou STK na Slovensku! A to ich už istý čas osobne nemusím navštevovať, len vidím, čo nám stále chodí po cestách, najmä však dôchodcovia z dedín a nie "tuningáci".)
4. naozaj by som ocenil tvoju predstavu, ako by to malo vyzerať podľa teba? (vodičák, STK, kontroly policajtov...)

PS: ty nevieš, čo je to inteligencia, však? Inak by si sa na ňu neodvolával. Asi by si vyčítal nejaké inú "vlastnosť" ;) Ty si, podľa svojho vlastného úsudku, "trocha inteligent"?

PS2: Ja by som naopak admina pochválil za jeho inteligenciu, keď nedáva priestor na šírenie nevtipného a škodlivého klamstva (nenarážam na teba tato - ty rozhodne vtipný si!). Ale mám jednu výhradu, ako spomína aj Eamileann, ohľadom priestoru pre príspevky od Jojoja, ktoré sú dosť "propagačné a antidemokratické", aj keď nie zas všetky (klasický štýl konšpiračných webov ako HS..., polopravdy miešané s klamstvami)


adim
adim | 1.11.2022 19:27

Poprosim zmazať. ĎAKUJEM


tato
tato | 1.11.2022 21:05

Daniel, svojho času slovenský vynálezca farár Jozef Murgaš, majúci 12 elektrotechnických patentov v jednom štáte USA, desaťročie a viac šprtajúci vo vtedy neprebádanej oblasti elektroniky a vysielania, po návrate chcel prednášať na univerzite v Prahe a obohatiť tak českých študentov a českú vedu a akademickú pôdu o svoje priekopnícke svetové vedomosti. Už bola prakticky ruka v rukáve, že ho berú, ale pýtali od neho lajstro - kvalifikačné vysvedčenie. Nemal. Mal "len" 12 patentov a vedomosťami by všetkých strčil do vrecka. Dokonca ho neprijali učiť ani na polytechnickú strednú, lebo bez lajstra nebol kvalifikovaný...

Gargamel a adim: Zmazať ? Cenzúrovať? Tu sú na guláši nie také kokotiny, zvrhlé urážky niektorých politikov a admin nemaže a toto moje chcete mazať? Jedine preto, že pravda oči kole. Ved je to len jeden obr. na rozdiel od iných prispievateľov, čo tu beztrestne vyvrhujú desiatky zvratkov. Ak sa vám môj obr. o STK nepáči, tak ho ignorujte. Ale nie, vy ho chcete zmazať. Hajzlíci.

Gargamel, aroganti môžu mať lajstro - vodičák a autoškolu, kde sa učili, že v obci je 50ka a že treba jazdiť obozretne , atď. Zbytočne. Majú autá s STK a čo? Niet žiadnej nehody? Hovno.
Ak by STK nebolo, vôbec, ale vôbec žiadny rozdiel by na cestách nebol. Len STK príživníci by nemali zárobkový podnik.

policajti rýchlosť merajú pramálo, teda akoby ani nemerali. Vidno to v každodennej premávke , ako prakticky všetci prekračujú max. dovolenú rýchlosť a nič sa nedeje. Predpokladám VY všetci nedodržujete rýchlosť. Lebo policajti to neriešia. Ak ak rza za dlhočízny čas zaplatíte, tak to je nič.

Všetko čo som napísal v diskusii je pravda, rovnako obrázok je pravda a pravda vám oči kole.

Platí, že máš STK a môžeš všetko. Vidno to na cestách.


moses
moses | 1.11.2022 21:11

Kokotato, Tebe by som zobral aj rodny list 😉


AP
AP | 1.11.2022 21:26

A tí, čo jazdia normálne a ohľaduplne STK nemajú? STK predsa s arogantnou jazdou nemá nič spoločné.


tato
tato | 1.11.2022 21:52

AP. máš STK ideš v obci arogantne 65, lebo ak ťa náhodou stopnú, zaplatíš a ideš ďalej. Ak nemáš STK, skončil si. Preto ak nemáš STK, arogantne neideš, aby ťa náhodou nestopli. Ale neide o to. Pointa je tá, že ultimátny trest je len za absenciu STK, ostatné priestupky (okrem alkoholu) sú riešené banálne, hlavne rýchlosť. Poliši nemerajú, nekontrolujú, nepokutujú. Aroganti tak majú navrch.


Gargamel
Gargamel | 1.11.2022 21:53

moses - on ho nemá, nepotrebuje, on existenciou preukazuje že je tým, čím je :D

tato - na Murgaša mi nesiahaj! :) Bol síce kňaz, ale dokážem mu to v tej dobe prepáčiť. Bolo to trendy. A ako to, že sa oňho vôbec ako vynálezcu opieraš, keď popieraš aj základné fyzikálne zákony? Rovnako ako tepelné čerpadlo od Aurela Stodolu?
Čo sa týka kvalifikácie - takže ak niekto niečo vynašiel, automaticky má právo vyučovať danú problematiku? Nespomínal si, že aj ty si niečo ako "vynálezca"? Nie že by som chcel dehonestovať vedomosti a schopnosti JM na tvoju úroveň.

To, že s logickým myslením to u teba nie je žiadna výhra, sme si popísali pri TČ. Ale že máš problém aj s čítaním...? Vieš mi prosím odcitovať, kde píšem, aby tvoje "duchaplné" príspevky mazali? Naopak, ja ťa považujem za vtipného, svojím špecifickým spôsobom. ;)

"Ak by STK nebolo, vôbec, ale vôbec žiadny rozdiel by na cestách nebol." - tak sa budem musieť opýtať priamo: Všakže máš auto bez STK a nedokážeš ho opraviť do stavu, aby prešlo? :) A len pre istotu, máš aj vodičák?

"prakticky všetci prekračujú max. dovolenú rýchlosť" - ty to nejak exaktne meriaš (to je ten tvoj tajný vynález?)

"Predpokladám VY všetci nedodržujete rýchlosť." - necítiš sa teraz tak opustený, sám, že ty jediný ju dodržuješ, teda podľa tvojho tvrdenia?

"Platí, že máš STK a môžeš všetko." - no minimálne môžeš ísť na verejné komunikácie. Ak nemáš, tak nie že nemôžeš všetko, ale skôr môžeš s auto na verejných komunikáciách NIČ (teda okrem dostavenia sa na STK) :D

Ale existuje jednoduché riešenie tvojho problému: Kúp si nové auto, na 4 roky máš pokoj a potom si zas môžeš kúpiť nové. Nebudeš mať starosť s STK a nedáš tak ani zarobiť tvojim "príživníkom". ;)

"Všetko čo som napísal v diskusii je pravda, rovnako obrázok je pravda a pravda vám oči kole." - ja nepochybujem, že píšeš iba pravdu. Ty by si nám predsa neklamal. Jediným obmedzením pri tvojej "pravde" sú nedostatočné informácie a nedostatočný intelekt. (myslím, že "výroková logika" je učivo 1. ročníka SŠ, to len pre prípadnú chuť doplniť si chýbajúce informácie)


mj
mj | 1.11.2022 21:55

Tato to si naozaj taky prostoduchy, ze nedokazes zajst nacas na STK ?


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
SkryĹĄZatvorit reklamu
loader